Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Kronoberg

Från 5 november till 13 december gäller allmänna skärpta råd i Växjö kommun och Kronobergs län.

Stäng meddelande

Bostäder på Välle Broar

Välle Broar ligger i södra delen av Växjö och är ett Sveriges i särklass största satsning på att bygga trähus. Det är också ett långsiktigt forskningsprojekt i samarbete med bland andra Linnéuniversitetet, träindustrin och skogskoncernen Södra. Här byggs det bostäder av olika slag, bland annat studentbostäder.

På Limnologen Syd, längs med Teleborgsvägen

Här bygger vi fyra kvarter med hus upp till 8 våningar - totalt 600 nya lägenheter. Här finns en ny förskola, lekplats och stadsdelspark.

Midroclänk till annan webbplats kommer under 2020 att påbörja arbetet med kvarteret Biologen. Det blir 136 nya bostäder i tre flerbostadshus, 4–8 våningar höga. Inflyttning planeras till årsskiftet 2021/2022.

GBJ Bygglänk till annan webbplats håller på att bygga 89 nya bostadsrätter. Det blir fem hus i 4–7 våningar. För etapp 1 är den preliminära inflyttningen i juni 2021.

K2Alänk till annan webbplats har planerar att bygga cirka 200 studentbostäder.

På Pelarsalen, norr om Vallviksvägen.

Dynaconlänk till annan webbplats har byggt 150 bostadsrätter i flerbostadshus i 5–6 våningar. De första bostäderna blev inflyttade 2018. Nu bygger Dynacon, tillsammans med HSB, de sista 59 bostadsrätter fördelat på två hus. Projektet kommer att vara inflyttningsklar i september 2020.

På Arken

GBJ Bygglänk till annan webbplats håller på att bygga 30 bostadsrätter med inflyttning våren 2021.

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 oktober 2020