Cykelvänlig arbetsplats

Utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats riktar sig till arbetsgivare och arbetsplatser i Växjö kommun som uppmuntrar och underlättar för sina anställda att cykla till jobbet.

Det finns ett flertal arbetsplatser som på olika sätt underlättar och gör det enkelt för sina anställda att cykla till jobbet. Med Cykelvänlig arbetsplats vill vi uppmuntra dessa arbetsplatser och stimulera fler till att erbjuda bra förutsättningar som motiverar till cykling.

Utgångspunkten för utmärkelsen är webbplatsen http://cykelvanligare.vaxjo.se/länk till annan webbplats där arbetsplatsers "cykelvänlighet" avgörs av hur många cykelvänliga kriterier som uppnås. Kriterierna handlar om sådant som kan underlätta cyklandet för anställda, till exempel att kunna erbjuda möjlighet att duscha och byta om, säkra cykelparkeringar, tjänstecyklar med mera.

Arbetsplatser som uppfyller fem av kriterierna får utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats tillsammans med ett diplom. De som uppfyller 15 kriterier, det vill säga tre stjärnor, får dessutom en fin emaljskylt att pryda sin entré med. Första pris får den arbetsplats som utnämns till “Växjös cykelvänligaste arbetsplats” och utöver ära, emaljskylt och diplom belönas vinnaren med gratis exponering via något media i Växjö.

Genom att uppmärksamma arbetsplatser som erbjuder sina anställda bra cykelförutsättningar skapas möjligheter för fler att välja cykeln till jobbet och i tjänsten. Och du, det kostar inget att vara med.

www.vaxjo.se/cykelvanligare kan du läsa mer om kriterierna och med ett enkelt knapptryck registrera din arbetsplats om du är chef eller skicka ett mail till chefen (om du är anställd) med en uppmaning att anmäla er arbetsplats.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 april 2019
Trafik och stadsplanering