Bostad och boende

I Växjö finns många olika typer av boende, i staden eller utanför med bra möjligheter att pendla. Här ger vi tips på hur du kan hitta en hyresbostad.

Hyreslägenheter

Boplats Växjö länk till annan webbplats hittar du lägenheter från de två kommunala bostadsbolagen Växjöbostäder och Vidingehem AB.

Studentbostäder

När du är antagen till Linnéuniversitetet med kursstart höstterminen 2018 får du som redan finns registrerad i studentbostadskön automatiskt din spärr hävd. Spärren hävs omkring den 13 juli och den 3 augusti (för reservantagningen). Om du är antagen vid polisutbildningen på Linneuniversitetet, har ett annat kursstartsdatum eller är internationell student laddar du upp ditt antagningsbesked genom att logga in på "Mina sidor" på Boplats Växjölänk till annan webbplats och klickar på "Lägg till Filer" under rubriken "Intyg".

På Boplats Växjölänk till annan webbplats hittar du studentlägenheter från det kommunala bostadsbolaget Växjöbostäderlänk till annan webbplats. Ju tidigare du ställer dig i bostadskön, desto större chans har du att få en bostad. Det är kostnadsfritt att stå i studentbostadskön. Läs mer om hur studentbostadskön fungerarlänk till annan webbplats.

Du kan också söka efter lägenhet på den privata marknaden, läsa lokaltidningar, annonsera i tidningar och via sociala medier samt leta efter lägenhet i närliggande kommuner.

För att studera vid universitet eller högskola måste du vara folkbokförd på din studieort. Läs mer om folkbokföring och anmälan om flytt på Skatteverkets webbplats.länk till annan webbplats

Boende för dig som är äldre

Mer information om boende för dig som är äldre hittar du under rubriken Stöd och omsorg.

Boende för dig som har en funktionsnedsättning

Information om bostad med särskild service hittar du under rubriken Stöd & omsorg, Funktionsnedsättning.

Hus på landet

Läs mer om hur det är att bo i något av våra kommundelscenter på sidan Tätorter som ligger under fliken Landsbygdsutveckling.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 juli 2019
Bygga och bo