Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Nya adresser för dagverksamhet

Nu har dagverksamheterna i Växjö flyttat och fått nya adresser och nya namn.

Rosenhill flyttar till Sommarvägen

Dagverksamheten som tidigare hade verksamhet på Rosenhill i Bramstorp finns numera på Sommarvägen i Växjö. Här bedrivs dagverksamhet för personer som har en demensdiagnos eller kognitiv svikt.

Lunden blir Bergövägen

På Bergövägen hittar du numera den dagverksamhet som tidigare höll till på Sommarvägen i Växjö. Lundens dagverksamhet har alltså flyttat till ny adress; Bergövägen 5 B, och i och med det bytt namn till Bergövägens dagverksamhet.

Solgläntan i Gemla

Solgläntan i Gemla är inte påverkad av flytten. Här pågår dagverksamheten som vanligt.

Om dagverksamhet

I Växjö finns dagverksamhet för dig som är äldre och/eller behöver stöd att komma ut, träffa andra och vara med i olika aktiviteter. För dig som vårdar en närstående i hemmet finns dagverksamhet för den du vårdar för att du ska få avlösning. Dagverksamheterna har oftast olika teman och det handlar ofta om olika former av sinnesstimulering, anpassad för de gäster som är på besök. Exempel på aktiviteter är promenader, sittgympa, bakning, lyssna på musik eller prata om ett särskilt ämne.

För att gå på dagverksamheten behöver du ett biståndsbeslut från en handläggare. De når du via Växjö kommuns kontaktcenter på 0470- 410 00.

Senast uppdaterad: 31 januari 2023