Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Kronoberg

Från 5 november till 13 december gäller allmänna skärpta råd i Växjö kommun och Kronobergs län.

Stäng meddelande

Kontor i Bäckaslöv

Bäckaslöv sträcker sig mellan Södra Ringvägen i centrum ut till Norra Bergundasjön. Här planerar vi för bland annat handel och kontor i hela området med byggnation i olika etapper. Första etappen beräknas påbörjas 2022 och hela området planeras vara klart 2031.

Etapp 1: Crossways Växjö

Crossways Växjö är ett konceptet som Växjö kommun valt för utveckling av området Bäckaslöv. Det är de tre drivande aktörerna: Skanska, Södra och Combitech som tillsammans formar ett partnerskap. De ska ihop med arkitekterna Sandell Sandberg och Wingårdhs samt Riksidrottsförbundet och Alfons Åberg skapa en hållbar och smart stadsdel med målet att knyta till sig ännu fler aktörer.

I fokus står en klimatneutral och innovationsfrämjande mötesplats där människor, näringsliv, offentlig verksamhet och akademi möts.

Projektet vill skapa:

  • En mötesplats som knyter samman staden och skapar kontakt mellan människor, offentlig verksamhet, näringsliv och akademi.
  • Nya samarbeten och attraktiva lösningar för att lösa gemensamma utmaningar på resurseffektiva sätt, samtidigt som utmaningarna i FN:s 17 globala mål möts.
  • Digitala möjligheter för att nå ytterligare en dimension av närhet och nätverkseffekter som skapas när idéer och affärer skalas upp, för såväl lokala som globala aktörer.
  • Hållbara och klimatneutrala lösningar med skogen som en nyckelspelare.

Projektet Crossways Växjölänk till annan webbplats planeras vara klart 2021.

Bäckaslövsesplanaden (byggnation pågår)

Bostäder

Ny grundskola (planerad byggstart 2026)

Ny områdespark (planerad byggstart 2022)

Särskilt boende för äldre (planerad byggstart 2026)

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 oktober 2020
Växjö växer