Jobba som avlösare eller ledsagare

Vi som arbetar inom omsorgen hjälper andra att leva livet. Vi söker ständigt nya avlösare, och ledsagare som kan förbättra livskvaliteten för våra omsorgstagare. !

Om du gillar att umgås med andra och känner att du har fritid över kan de här uppdragen vara något för dig. För att du ska kunna ansöka om att bli avlösare eller ledsagare krävs att du har fyllt 18 år och att du är intresserad av människor och relationer. Det är viktigt för oss att matchningen mellan dig och omsorgstagaren känns bra, därför försöker vi matcha personer utifrån ålder, kön, intressen, tillgänglig tid – och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är ett extra plus om du är flerspråkig, kan teckenspråk och/eller använda andra kommunikationshjälpmedel.

Ansök genom att kontakta samordnarna enligt länkarna nedan. Medan du väntar på att höra från oss kan du förbereda ett utdrag ur belastningsregistret. Kom ihåg att kuvertet måste vara oöppnat. Länk till belastningsregistret.länk till annan webbplats

Avlösare

Avlösarens uppgift är att avlasta föräldrar till ett barn under 12 år med funktionsnedsättning. Det innebär att du avlastar föräldrarna i det dagliga omvårdnadsarbetet i hemmet och ger dem möjlighet att ägna sig åt varandra, sina övriga barn eller någon fritidsaktivitet. Uppdraget är att avlösa i hemmet och i närmiljön.

För att du ska fungera som avlösare är det extra viktigt med tillit mellan dig och familjen. Du får gärna tidigare ha jobbat med personer som har funktionsnedsättning, som förskolepedagog eller liknande.

Som avlösare blir du timanställd i Växjö kommun. Arbetet bidrar till din totala tjänstgöring, som inte får överstiga 100 procent. Uppdraget som avlösare ligger på cirka 20 timmar/månad.

 

Ledsagare

Ledsagaren ger omsorgstagaren möjlighet att kunna leva som andra och delta i samhällets gemenskap. Det innebär att du följer med personen till fritidsaktiviteter, på bio och liknande med utgångspunkt från dennes önskemål, intressen och förmåga. Man kan bli ledsagare åt barn eller ungdomar från cirka 13 år med funktionsnedsättning eller åt seniorer. Uppdragen sker utanför personens hem.

För att bli ledsagare krävs att du klarar av att hantera svåra situationer. Du behöver vara stabil, trygg och tydlig. För att ni ska hinna skapa en god relation söker vi någon som har tid för ett långvarigt uppdrag, där du gärna kan jobba 1 år eller mer.

Som ledsagare får du ett arvode som ersättning för din tid. Du kan ha en heltidstjänst någon annanstans och jobba som ledsagare utöver ordinarie tjänstgöring. Ledsagningen är cirka 13 timmar/månad.

Ansökan

Gå till vår ansökningssida och läs mer om hur det är att vara kontaktperson hos oss.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 november 2018
Jobb och företag