Villatomter

Här kan du läsa om vilka villatomter som finns till försäljning och planeras. Här hittar du även information om den kommunala tomtkön och hur försäljningen går till.

Är du intresserad av att köpa en kommunal villatomt? På sidan "Tomtkön" hittar du information om hur du ställer dig i kö och hur vi fördelar tomter till kön.

Äldre och nya tomter som ingen har visat intresse för kan du köpa utan krav på att vara med i tomtkön. Förutom kommunala projekt finns en mängd privata byggherrar som producerar bostäder. För information om deras projekt hänvisar vi till respektive byggaktör.

Du kan enkelt se var det finns lediga tomter, vad som planeras och vem som ansvarar för nybyggnationen på "Karta lediga villatomterlänk till annan webbplats" under relaterade länkar längre ner på den här sidan.

Planerade villatomter i Växjö kommun

Just nu erbjuder vi kommunala villatomter i flertalet av orterna runt om i kommunen. Vi arbetar ständigt med att få fram fler villatomter. Nedan hittar du nuvarande planering.

Planerade tomter i Bredvik

Det finns en detaljplan för Bredvik. Området avgränsas av järnvägen i norr, väg 23 i väst, Norra Bergundasjön i öst och Bergunda kanal i söder. I området planeras det för blandad bebyggelse. Villatomter kommer att släppas under 2019. Läs mer om området på Bredviks webbsida.

Villatomter utanför Växjö stad

Växjö kommun har nu 35 stycken byggklara tomter till omedelbar försäljning i orterna utanför Växjö stad. Se lediga villatomter på kartan här.länk till annan webbplats

Ansök om förvärv av kommunal tomt

Kontakta oss gärna om du har frågor

Vid frågor om köp av tomt, vänligen kontakta Ingmarie Bäckström, e-post Ing-Marie.BackstromUnbeck@vaxjo.se

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 augusti 2019
Bygga och bo