Symbolen "Växjö cyklar"

"Växjö cyklar" är en symbol som på olika sätt ska bidra till att få fler att upptäcka fördelarna och glädjen med att cykla. Symbolen har tagits fram av Växjö kommun tillsammans med stadens cykelhandlare och cykelföreningar.

Växjö cyklar kan användas av alla som vill få fler att cykla och ska synas i sammanhang där cykling förekommer: Av skolor i samband med trafik- och cykelinformation, av cykelhandlare vid annonsering, av arbetsgivare för att uppmuntra anställda, av föreningar vid cykeltävlingar, av kommunen vid byggnationer, av privatpersoner och fler därtill.

Ambitionen är att Växjö cyklar ska vara den gemensamma symbolen för all verksamhet och kommunikation som syftar till att få fler att cykla. På det sättet kan alla medverka till att höja cykelns status som transportmedel. Men den ska även ses som en eloge till dem som redan idag väljer att cykla till jobbet eller skolan, använder cykel i tjänsten eller cyklar på sin fritid.

Under Relaterade dokument längre ner på sidan hittar du symbolen "Växjö cyklar"  för nedladdning som JPEG för digital publicering. Önskar du högupplöst version för tryck, hör av dig till mats.persson@vaxjo.se.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 januari 2018
Trafik och stadsplanering